El programa «Salut a l'estiu» ofereix activitats esportives a la piscina municipal per a persones de totes les edats. El programa, que organitza l'Ajuntament de Berga amb el suport dels gimnasos del municipi, s'ofereix durant els mesos de juliol i agost a les instal·lacions municipals per promocionar hàbits saludables entre la població.

Es tracta d'una iniciativa que tracta de recordar a la població «que és important conscienciar-se que la salut no té vacances i que s'ha de mantenir l'activitat esportiva durant els 365 dies de l'any», segons explica el director del centre esportiu El Tossalet, Albert Navarrete. A més, Navarrete remarca que es tracta d'un esdeveniment que cada any registra xifres d'assistència més altes, i això el porta a afirmar que «s'haurien de fer més iniciatives públiques similars».

Enguany s'incorpora al programa el centre pedagògic Aprendre a aprendre. Aquesta organització es desmarca dels esports i se centra en la pedagogia i la creativitat dels infants. El centre pedagògic aportarà al programa activitats a l'aire lliure per a nens. Carla Magem destaca els beneficis d'aquesta col·laboració assenyalant que «introduirem els nens en diferents històries sobre les quals hauran de confeccionar treballs manuals, d'aquesta manera aconseguim que els nens treballin la imaginació i la creativitat».

Es tracta de la quarta edició d'una iniciativa del centre esportiu Alter Sport amb la col·laboració de l'Ajuntament de Berga. En l'edició actual els organitzadors són el centre esportiu El Tossalet, el Centre Esportiu i Estètica Corporal, Aprendre a aprendre i la biblioteca Ramon Vinyes.