Grans afluències de persones, milers de fotos per segon i recintes plens com el Palau Sant Jordi. Aquestes són les conseqüències de la cultura de masses. Tanmateix, Gironella no vol apropar-se a aquest estil d'oferir cultura. Segons el regidor de Patrimoni de Gironella, Lluís Vall, «vivim una cultura paral·lela, vivim realitats molt diferents, però el que tinc clar és que molta gent, quan els expliquem els artistes que portem, les activitats que fem, doncs se sorprenen, pel nivell però sobretot per la capacitat que tenim essent un poble de 4.800 habitants», comenta el regidor.

Per al consistori de Gironella, la clau no és fer reviure la colònia industrial ni la cultura local a força de portar artistes que facin pujar milers de persones. «Apostem per una oferta cultural on els concerts de curta distància amb l'artista siguin a l'agenda del Culturitza't o bé del TEST, la gent ho valora molt, no és el mateix pagar per un concert amb més de 600 persones i on l'artista és a dalt l'escenari a 12 metres, que pagar una entrada al Culturitza't a l'església vella, on l'artista el tens a 3 metres, a banda que l'entorn és immillorable», argumenta Vall.

Tanmateix, volen treballar respecte als festivals que ofereix actualment el municipi. «No crec que sigui bo que Gironella tingui el Festival Culturitza't, el Festival TEST, el Festival Càpsula Colònia Oberta, correm massa i el dia a dia se'ns menja per coordinar-nos bé, cal centrar esforços, i no només a Gironella, sinó a la comarca, sovint ens contraprogramem», argumenta Valls.