El festival cultural SonaB ha tingut una mitjana de 150 persones per actuació, i el balanç del consistori de Berga és altament positiu. «Hem aconseguit que la gent visiti alguns espais de la ciutat molt desconeguts per la mateixa gent de Berga. De fet, és un espai on normalment no hi ha oferta cultural», explica la regidora de Cultura, Roser Valverde. D'aquesta manera, l'Ajuntament considera que ha vitalitzat un espai que cada vegada està més despoblat a través d'un festival amb concerts i tallers.

Valverde comenta que, en la tercera edició del festival, «l'afluència de gent és més baixa a l'inici dels tallers, ja que els costa arrancar una mica. En canvi, a mesura que va passant l'estona, cada vegada hi ha més gent». I és que els tallers són la primera part de les activitats que va oferir l'Ajuntament. Van ser els artistes els que van ensenyar als assistents com fan la seva música. Durant la segona activitat de les jornades, el concert, l'assistència segons l'Ajuntament va ser més alta.«Al concert acabem reunint fins a 150 persones». Per a Valverde, les dades d'assistència són un dels trets més destacables del festival.

A més, la regidora de Cultura explica que el festival s'està consolidant cada vegada més com una cita de referència a la comarca. És per aquest motiu que «volem continuar amb el SonaB durant tot el mandat. De fet, en el futur ens agradaria que les associacions veïnals de Berga poguessin col·laborar-hi d'alguna manera. Hem pensat que seria una bona idea que participessin en la barra de l'espai perquè puguin obtenir beneficis econòmics pels seus respectius barris», exposa Roser Valverde.

El certamen ha aconseguit fer-se un lloc entre els berguedans després de dues edicions, que han estat protagonitzades per la veu i el folk, respectivament. El SonaB és un projecte que es basa en la difusió cultural i l'experimentació musical a través de tallers i concerts. Les activitats del Sona B són gratuïtes, perquè es pretén buscar un escenari d'inclusió per a tothom. Les dinàmiques estan organitzades per l'Ajuntament de Berga amb el suport de la Diputació de Barcelona.

I és que el barri vell ha tornat a convertir-se en l'escenari principal de les propostes musicals del SonaB a través d'una oferta variada de tallers i concerts que es van realitzar l'últim dijous de juny, els tres primers dijous de juliol i l'últim dimecres del mateix mes a les places del Capdamunt de la Vila i del centre de Berga.

Aquest any, la celebració ha estat dedicada a la percussió. Per això, pel nucli antic del Berguedà han passat una àmplia varietat d'artistes relacionats amb la temàtica. Durant l'estiu, Berga ha celebrat des d'una autèntica festa africana, plena de colors i moviments, per promoure la convivència de les diferents cultures i creences del planeta, a càrrec del grup senegalès Djilandiang, fins a una celebració de tap dance, claqué i ball sobre la sorra, una proposta multidisciplinària en la qual es combina el teatre, la dansa, la música de creació pròpia i la participació del públic.