Miguel de Molina interpretava una de les que es consideren una joia del gènere de la copla. Una lletra, permeteu-me dir, amb un tuf masclista, que parla de l'amor i el desengany. A Berga, però, la bien pagá es va popularitzar i utilitzar per posar de sobrenom a una de les regidores que en aquells moments, el mandat 2003-2006, formava part de l'equip de govern. Algú se'n recorda?

En aquells moments, a part de l'alcalde Camps, l'altra persona que tenia una retribució amb una dedicació exclusiva del cent per cent era ella: la bien pagá.

Per molts partits polítics, va ser comentat i criticat perquè no podien entendre com una persona que assumia una responsabilitat pública podia ser retribuïda. Ells consideraven que havia de treballar per amor a Berga.

I avui, 16 anys després, aquells que criticaven durament i es permetien posar sobrenoms com la bien pagá, per mi de manera insultant, són els primers que es posen un sou!

La denominació que havia de patir aquella regidora, també tenia un tuf masclista. En el mandat posterior, amb un govern convergent, era un regidor, llavors home, el que va tenir també una dedicació exclusiva. Ell, a diferència d'ella, no va rebre cap sobrenom.

Aquest article també m'agradaria que servís per fer un petit homenatge a totes aquelles bien pagás que en realitat més aviat són mal pagás, perquè en aquest país malauradament encara les dones han de viure allò que alguns no volen admetre: la bretxa salarial.

Aquest últim ple hem pogut veure com tots els regidors i regidores, tant del govern com de l'oposició, seran retribuïts. El govern, sorprenentment de la CUP, triplicarà les dedicacions exclusives que hi havia fins ara, i l'alcaldessa s'apujarà el sou.

Segueixo sense entendre i compartir dues coses: l'alcaldessa cobrarà menys que alguns funcionaris de l'Ajuntament, la persona que ha de capitanejar el vaixell i ha de guiar i establir el rumb de la ciutat no pot tenir un sou inferior a persones que ella mateixa haurà de dirigir. Això no s'entendria en qualsevol empresa o multinacional amb un pressupost com el que té la institució.

Tampoc puc entendre les indemnitzacions de l'oposició, no perquè no hagin de ser retribuïts, sinó perquè tots els regidors cobraran igual.

Si veieu un dia el ple, us adonareu perfectament que no tots es preparan els temes igual. Estic plenament convençut que aquest mandat hi haurà menys absències al ple.

Ara més que mai, llum i taquígrafs. Això sí, soc una persona d'esquerres i el treball té un valor, i aquells que assumeixen responsabilitats, en política o en una empresa, han de ser ben pagats!