L'Ajuntament de Berga ha iniciat el procés d'adjudicació del contracte de la millora del pati de l'escola Sant Joan. Es tracta d'una actuació que inclou la reparació i la pavimentació del pati existent, la col·locació de drenatges i l'habilitació de passos per a futures instal·lacions, així com la formació d'un sorral a la zona sud-oest del pati. El projecte té un cost estimat de 123.828,60 euros.

Les empreses interessades a presentar ofertes ho poden fer fins al 17 d'octubre, per mitjà de l'ús del sobre digital. La mesa de contractació, que serà formada per un president, tres vocals i un secretari, avaluarà totes les propostes per tal d'escollir l'oferta que resulti més adequada i avantatjosa per a la licitació.

L'escola Sant Joan va ser construïda l'any 1971 i l'antiguitat de les instal·lacions fa necessària «una reestructuració i millora dels patis i de l'entorn de l'equipament educatiu» han informat fonst municipals.

L'any 2014, el professorat, les famílies i l'alumnat del centre van iniciar un procés de treball conjunt per formular una proposta d'arranjament de l'equipament. Es va encarregar un projecte a la Diputació. I ara s'executarà la primera fase de les millores globals previstes.