12 de octubre de 2019
12.10.2019

El Fòrum 10 de Puig-reig recupera el paper de la dona als mitjans 25 anys després

Les jornades ja es van centrar en la presència femenina al món de la comunicació el 1994 Les sessions tindran lloc del 8 al 29 de novembre

11.10.2019 | 23:00

Les jornades de comunicació Fòrum 10 de Puig-reig tornen puntualment, com cada tardor. Enguany, el certamen arriba a la vint-i-novena edició amb quatre sessions, una més que darrerament, que giraran al voltant del paper de la dona als mitjans de comunicació. Precisament, l'edició del 1994 va tenir com a tema principal el paper de la dona, que ara, 25 anys més tard, tornarà a ser el centre d'atenció de les jornades per posar a debat «quins canvis hi ha hagut al llarg d'aquests anys», explica Josep Genescà, director de Ràdio Puig-reig, alma mater i moderador d'unes jornades que se celebraran del 8 al 29 de novembre a la sala Doctor Llaverias de la població del baix Berguedà.

Es tracta d'una edició del Fòrum 10 cent per cent femenina que tindrà la participació de periodistes destacades del panorama nacional així com comunicadores i altres personalitats que, tot i no exercir de periodistes, tenen un pes mediàtic important en l'actualitat. «Volem donar una visió global del paper de la dona en els mitjans de comunicació. Hi ha molt pocs càrrecs importants que els ocupin dones. S'ha de reflexionar, i les jornades són una gran oportunitat per fer-ho», assenyala Genescà.

De fet, Fòrum 10 va néixer per acostar el món de la comunicació al públic en general i tractar temes relacionats amb els mitjans fora del seu àmbit habitual i, a més, lluny de la capital catalana. Enguany, el debat sobre el paper de la dona al sector dels mitjans està servit.

Les jornades d'enguany les obrirà, el divendres 8 de novembre, la periodista de Catalunya Ràdio i TV3 Xantal Llavina després que l'alcalde de Puig-reig, Josep Maria Altarriba, en faci la presentació. També hi participarà la directora general de Cultura Popular i Associacionisme, Àngels Blasco.

El dimarts 12 compartiran taula Neus Bonet, periodista de Catalunya Ràdio i degana del Col·legi de Periodistes de Catalunya; Marta Corcoy, periodista i presidenta de l'Associació de Dones Periodistes, i Laura Martínez, presidenta de l'Institut Català de les Dones. La intenció és, remarca Genescà, que les ponents puguin «retratar de manera fidedigna el paper de la dona en els mitjans».

El divendres dia 15 serà el torn de sor Lucía Caram, comunicadora i activista social, i l'atleta i comunicadora Núria Picas: «La seva experiència és molt important perquè aporta un altre punt de vista dels mitjans», explica Genescà, en unes jornades que volen apropar al públic «pluralitat» de visions, i així complir un dels objectius inicials de les jornades.

La cloenda la farà el divendres 28 de novembre Bel Olid, escriptora, traductora i col·laboradora en diferents mitjans de comunicació, que també parlarà sobre el paper de la dona en els mitjans de comunicació. Totes les xerrades es faran a les 9 del vespre a la sala d'actes Dr. Llaverias.

Quan falta una edició per complir tres dècades, el secret del Fòrum 10 és, segons Genescà, «les ganes dels professionals de compartir la seva feina amb el públic». Quan van néixer «érem les úniques jornades que oferien aquest tipus de contingut, i a més fora de Barcelona. Vam demostrar que era possible parlar de comunicació i atraure l'atenció fora de la capital», assenyala, i encara es demostra amb l'interès del públic assistent. Aquestes jornades estan impulsades per l'entitat Fòrum 10 i patrocinades per la Diputació de Barcelona. Tenen la col·laboració de l'Ajuntament de Puig-reig, Ràdio Puig-reig i la Generalitat de Catalunya i una llarga llista de col·laboradors, entre els quals Regió7.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Notícies relacionades

L'últim El més llegit