12 de octubre de 2019
12.10.2019
Regió7

Junts reclama que es retirin els 9 contenidors soterrats de Berga

L'aplicació del porta a porta fa que aquests dipòsits estiguin fora de servei, però encara s'hi aboca

11.10.2019 | 23:00
Contenidors soterrats que hi ha al carrer Gran Via a l'alçada del passeig de la Pau

El principal grup de l'oposició Junts per Berga (JXBerga) ha reclamat al govern de la CUP que tregui els 9 contenidors soterrats que hi ha al passeig de la Pau (6) i a la plaça del Forn (3) de la ciutat, segons ha explicat a aquest diari el regidor Vicenç Vegas.

JXBerga argumenta que a hores d'ara aquests contenidors són un mobiliari urbà que només fa nosa», ha declarat Vegas. La raó és que no es fan servir perquè a la capital del Berguedà des del 4 de novembre del 2018 es va aplicar un nou sistema de recollida de deixalles: el porta a porta, consistent que les fraccions de brossa es recullen a domicili. Això va comportar que es retiressin tots els contenidors de recollida selectiva ubicats damunt de l'asfalt, als carrers del nucli: contenidors de rebuig, paper i cartró, plàstic i envasos i matèria orgànica.

Dels instal·lats per administracions públiques només es van deixar al carrer els de vidre i els d'oli domèstic per reciclar. Pel que fa a entitats privades de caire social, hi ha els de roba usada del Grup Horitzó del Berguedà. Tanmateix, al nucli hi ha dos punts on hi ha contenidors soterrats amb 9 boques. Un és a la part central del passeig de la Pau, al carrer de la Gran Via, amb 6 boques per a les diferents fraccions. I l'altre, a la plaça del Forn, amb dues boques, de rebuig i una d'orgànica

Quan la capital berguedana va aplicar el nou sistema de recollida de residus del porta a porta, a més de retirar dels carrers els contenidors esmentats, els responsables de la gestió de residus van tenir cura de precintar les boques dels contenidors soterrats. Es van precintar amb plàstic embolicat a les entrades per evitar que els ciutadans hi tiressin deixalles. Tanmateix, Vegas ha explicat que amb el pas del temps aquests precintes s'han tret i hi ha persones que hi tiren brossa.

Fins ara els responsables del servei han anat precintant de nou les boques d'aquests contenidors amb plàstic cada vegada que els incívics els retiren. «De tant en tant algú els desprecinta i la gent hi deu llançar coses», comenta Vegas. A simple a vista, a vegades és possible veure-hi objectes que han quedat encallats a les boques, com per exemple estris com ara un paraigua, ha indicat Vegas.

El regidor de JxBerga ha exposta que, «com que a Berga es fa el porta a porta i es recicla més, i encara s'haurà de fer més, creiem que ara no té sentit tenir aquests contenidors soterrats». Ha afegit que s'hi va acumulant brossa que hi llencen els incívics.

Per la seva banda el regidor de Medi Ambient, Eloi Escútia, ha informat que el consistori té previst retirar aquests contenidors, tot i que no hi ha data per fer-ho.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit