L'Associació de Mares i Pares de l'institut Alt Berguedà vol que es cobreixi la plaça de professor de religió. Carme Casas, representant de l'AMPA al Consell Escolar del centre de secundària, ha explicat a aquest diari que des que ha començat el nou curs escolar falta el professor d'aquesta matèria, que també havia d'impartir una optativa de la branca d'humanitats. En total es tracta de 9 hores lectives (mitja jornada) d'una plaça de professor que no està coberta per manca d'efectius.

Tal com ha explicat la directora del centre, Núria Puig, aquesta plaça no ha estat coberta perquè no hi ha cap persona disponible a les llistes del departament d'Ensenyament. «Hem demanat la cobertura de la plaça a la Generalitat, però ens asseguren que no hi ha personal amb la titulació necessària disponible per ocupar-la», ha dit. La directora ha explicat que només hi ha nou alumnes apuntats a l'assignatura de religió aquest curs, i quinze més de l'assignatura optativa que hauria de cursar l'esmentat professor.

«Com que únicament són quatre hores de religió, la jornada s'omple amb altres assignatures per arribar a les hores corresponents», ha afegit Puig, que ha assegurat que la demanda ja s'ha fet al departament tot i que a hores d'ara no s'ha resolt. Els professors d'aquesta matèria, a banda de disposar d'una titulació universitària, també han de tenir la formació que el bisbat requereix.