L'alcaldessa de Montmajor, Maria del Mar Monell, creu que el Museu del Bolet, que va obrir portes el 2003, encara no és prou conegut entre els berguedans ni té «el ressò que es mereixeria fora de la comarca». És per això que el consistori ha organitzat la primera edició de la festa Tocats pels Bolets, amb la voluntat d'oferir la possibilitat a tothom qui ho vulgui de conèixer les instal·lacions de l'equipament dedicat a la micologia amb peces de ceràmiques artesanals que reprodueixen més de mig miler d'espècies diferents de bolets.

La festa tindrà lloc el proper dissabte 19 d'octubre i s'iniciarà a les 10 del matí amb la jornada de portes obertes al museu, que s'allargarà fins a la 1 del migdia. Paral·lelament, s'oferiran activitats complementàries que començaran amb un taller de xocolata amb gust de bolet per a petits i grans. A partir de les 11 del matí es donarà el tret de sortida al vermut musical amb Aquell parell i Laura Luceño i el tast gastronòmic de tapes de proximitat amb restauradors del municipi que oferiran plats amb bolets que es podran maridar amb cervesa i vins.

Durant el matí també hi haurà una fira d'artesania, als carrers a tocar del Museu del Bolet i de l'Ajuntament, amb la presència de parades de productes fets a mà. En cas de mal temps, la festa est traslladarà dins del Local del Comú. Monell espera que la jornada serveixi per acostar «una mica més» el museu als berguedans i visitants que s'hi interessin i que sigui la primera de diverses accions per promocionar l'espai, que tindrà més vida amb la posada en marxa de la segona planta.