12 de octubre de 2019
12.10.2019
Regió7

Vilada acull la Fira del Bolet i del Tastet i Capolat celebra la primera jornada boletaire

11.10.2019 | 23:00
Vilada acull la Fira del Bolet i del Tastet i Capolat celebra la primera jornada boletaire

Fira del Tastet i del Bolet. Així es presenta la renovada fira que se celebra avui a Vilada i que dona valor a un nou producte: el tastet berguedà o botifarra blanca. «És un dels embotits del porc més tradicionals i populars. Al Berguedà l'anomenem tastet però és la botifarra blanca crua que es menja cuinada a la planxa, a la brasa...», explica el regidor de Promoció Econòmica, Quim Pons, convençut que val la pena promocionar aquest producte. Es farà juntament amb els bolets, coincidint amb la 25a edició de la fira de Vilada.

Enguany els bolets compartiran protagonisme amb la botifar-ra, amb degustacions de pinxos de tastet de bolets i plats cuinats amb aquests productes; a part de l'esmorzar amb botifarra amb bolets i vi. També hi haurà espai per a les activitats ja consolidades com la mostra micològica, el concurs gastronòmic de Vilada, i la degustació popular de coca de bolets.

Per altra banda, Capolat estrena aquest cap de setmana la primera edició de la jornada boletaire amb un taller de cuina dels bolets, un concurs de plats cuinats amb el bolet com a protagonista, una xerrada de conscienciació amb la natura, bioconstrucció i estalvi energètic i una sortida per anar a buscar bolets.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit