El Club Esquí Berguedà (CEB) no atura la seva activitat i ja fa mesos que treballa per sacsejar la seva secció de cultura. Una branca del club que havia quedat més inactiva darrerament i que els seus membres volen revitalitzar amb una nova proposta: L'EnCEBa'T. Tal com ha explicat el president del Club Esquí Berguedà, Miquel Batriu, es tracta d'una programació d'activitats que s'allargaran entre octubre i desembre amb la voluntat de plantar una llavor que creixi i tingui continuïtat en els propers anys.

El nou projecte EnCEBa'T presenta quatre línies diferenciades. El club ha volgut recuperar l'històric concurs de fotografia de muntanya Premi Pi de les tres branques, que ja s'havia organitzat a la dècada dels 70 i 80 a la ciutat i que va desaparèixer. A aquest certamen, s'hi suma també la primera edició del concurs de curtmetratges de muntanya. «Sabem que cada vegada hi ha més persones que retraten sortides que fan i fins i tot n'enregistren imatges i les editen en petits audiovisuals», explica Batriu. «Volem que aquestes fotografies es puguin compartir amb tothom qui hi ho vulgui i per altra banda, premiar i reconèixer-ne les millors», explica. L'únic requisit, recorda el president, és que siguin imatges (tant pel que fa al concurs de fotografia o de curtmetratges) que reflecteixin un paisatge d'alta muntanya o de qualsevol element d'aquest entorn natural; o bé una activitat esportiva de muntanya.

La convocatòria per presentar-se a aquests concursos ja està oberta i les bases es poden consultar al web del club www.clubesquibergueda.cat. Els treballs es poden lliurar fins el proper 1 de desembre. Tal i com ha explicat Batriu, per redactar les bases dels dos certàmens s'ha comptat amb la implicació d'experts en el camp de la fotografia i del sector audiovisual, com són l'entitat Agrupació Fotogràfica Tallers d'Arts i Oficis de Berga i amb alguns dels organitzadors de l'antic cicle de curtmetratges de Berga Sintetitza.

Projecció dels treballs

Els premis es lliuraran el dissabte 14 de desembre després de la xerrada a càrrec d'Ivan Camps que presentarà el seu treball audiovisual Córrer a casa, com a casa! Durant l'acte es projectaran les fotografies i curtmetratges presentats i se'n reconeixeran els millors. Serà a les 19.30 hores al Teatre Patronat. Aquesta serà la darrera de les activitats programades (vegeu desglossat) d'un conjunt de conferències i presentacions de llibres les dues altres línies de propostes previstes dins L'EnCEBa't.

El president del CEB espera que la proposta tingui «bona acollida» i serveixi per «donar un impuls a la secció cultural del club» paral·lelament a l'embranzida que s'ha donat a bona part de la resta de seccions amb l'inici del nou curs i a l'espera que arrenqui la temporada d'esquí del proper hivern amb més cursos per a infants i joves.