Segons les estadístiques, una de cada vuit dones té càncer de mama, una malaltia que també afecta l'1% de la població masculina. Per recaptar fons per a la investigació i per fer divulgació i prevenció sobre aquesta patologia, Ginkgo, l'Associació de Persones Afectades de Càncer del Berguedà, organitza diverses activitats aquest octubre amb motiu del Dia Mundial del Càncer de Mama, que es commemora justament, avui 19 d'octubre.

Una de les activitats previstes tindrà lloc demà, amb la segona edició de la Cursa i Caminada de la Dona. La sortida tindrà lloc a la plaça de la Font del Ros a les 10 del matí. El recorregut serà de 6 quilòmetres i el donatiu és de 10 euros i gratuït pels menors de 12 anys. Els participants rebran una samarreta commemorativa. La presidenta de Ginkgo, Aurora Fernández, ha fet una crida a la participació, així com també el regidor de Serveis Socials de l'Ajuntament de Berga, Ivan Sánchez, que espera que les xifres superin als 600 de l'any passat. En la darrera edició la recaptació va ser del voltant dels 4.000 euros.

A banda, el proper dimecres tindrà lloc a la sala d'actes de l'Hospital Sant Bernabé una xerrada a càrrec de la doctora Elena Cillán, que parlarà dels efectes secundaris del càncer de mama.