Paral·lelament a l'organització dels concursos de fotografia i curtmetratges de muntanya, l'EnCEBa't que proposa el Club Esquí Berguedà inclou un complet cicle de conferències i de presentacions de llibres relacionats, també amb el món de la muntanya.

El president del CEB, Miquel Batriu, assegura que l'objectiu no és «ni molt menys voler fer ombra al prestigiós Ciclemuntanya.cat» que s'organitzava al Berguedà i que ara està inactiu, que portava a la comarca experiències d'esportistes de muntanya professionals. «Sinó que el que plantegem és un espai similar al que eren les xerrades del pre-cicle que ja organitzàvem els clubs esportius de la comarca com el CEB, i en aquest cas, portem esportistes locals perquè ens expliquin algunes vivències a la muntanya», explica. Batriu reconeix que «no hem volgut llançar-nos a la piscina tenint en compte que és la primera edició. Farem una prova aviam si ens funciona amb la idea d'anar creixent.» Aquestes xerrades tindran lloc els dijous a la sala Casino de Berga a les 8 del vespre. S'iniciaran el 21 de novembre i finalitzaran el 12 de desembre. Durant quatre setmanes hi passaran Rafa Vadillo, Ferran Canudas, Ferran Sabata, Xavi Batriu, Octavi Puntas, Ricard Calmet i Alba Xandri que parlaran sobre aventures que han viscut en els darrers mesos en el cap dels esports que practiquen.

Paral·lelament, els divendres 22 i 29 de novembre i el 13 de desembre (a les 19.30h) la biblioteca Ramon Vinyes i Cluet de Berga acollirà la presentació de tres llibres de temàtica diversa.