26 de octubre de 2019
26.10.2019
Regió7

Les associacions de pares i mares van presentar fins a 41 propostes i se'n van seleccionar 28

25.10.2019 | 23:17

El Consell Comarcal del Berguedà va rebre 41 propostes de tretze associacions de mares i pares i associacions de famílies d'alumnes d'escoles de la comarca, pel que fa a la prova pilot «Participem per educar, i tu què hi dius?», que ha volgut dedicar diners del pressupost d'enguany a l'àmbit educatiu a través d'un procés participatiu.

Les entitats de representants de les famílies han presentat un total de 41 projectes, tot i que finalment únicament 28 d'ells complien els requisits que s'indicaven a les bases. Aquests són els que van passar al procés de votacions. Durant el mes d'abril, es van poder triar els projectes més interessants, segons les famílies dels escolars de la comarca. Un cop valorades les propostes i amb els resultats de les votacions a la mà, es va decidir tirar endavant set dels projectes, la xifra màxima possible tenint en compte els seus costos.

En total, s'hi han destinat 20.000 euros i els projectes s'han escollit per ordre de votacions i segons la quantitat de diners que es requereix per fer-los realitat durant aquest curs acadèmic. Tal com ja van explicar fonts de l'ens comarcal, es tracta d'un primer pas en matèria de pressupostos participatius. De moment, la valoració és molt positiva en les primeres fases, ja que s'han superat les previsions dels seus responsables. Ara diverses comissions treballen al cent per cent en la implementació d'aquests projectes. Aquests grups estan formats per tècnics i també representants del sector educatiu.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook