Dilluns que ve, 28 d'octubre, l'associació De tot cor presentarà públicament la seva nova seu social, situada a l'hotel d'entitats de Berga, dins dels actes de la Jornada Mundial de Conscienciació sobre l'Aturada Cardiorespiratòria previstos per a la setmana passada però que finalment es van suspendre per les mobilitzacions en contra de la sentència.

Amb l'objectiu d'acostar-se més a la ciutadania i aconseguir que la gent «perdi la por a fer servir els desfibril·ladors» en cas d'emergència, han organitzat una sessió formativa i pràctica perquè com més persones millor tinguin coneixement de com s'utilitzen aquests aparells i poder ajudar qui tingui una aturada cardiorespiratòria. La sessió serà de 5 de la tarda a 8 del vespre a l'hotel d'entitats.

Des de fa dos anys i mig l'associació De tot cor vetlla per aconseguir la instal·lació de més desfibril·ladors en espais públics i ara són quatre les farmàcies de la ciutat que s'han sumat a la iniciativa. La Farmàcia Álvarez, al carrer Gran Via; la Farmàcia Saz, a l'avinguda del Canal Industrial; la Farmàcia Cosp, al passeig de la Pau; i la Farmàcia Badia, al passeig de la Indústria, instal·laran un desfibril·lador a l'exterior dels seus establiments. Totes quatre oficines han assumit el cost dels aparells i els han posat a disposició de la ciutadania perquè en pugui fer ús en cas de necessitat.