Els elaboradors cervesers Espina de Ferro i Minairons, d'Igualada; Lo Vilot, d'Almacelles; La Castellera de Vilafranca del Penedès; i la cervesera local, Cervesera del Pedraforca seran avui a Saldes en una nova edició del Pedrafest. Els amants de la cervesa artesana tenen una cita als peus del Pedraforca per degustar i conèixer de prop aquests elaboradors i, a la vegada, participar de la resta d'activitats.

El municipi de l'alt Berguedà celebra un any més aquest certamen cerveser -que va néixer el 2015- com a complement del Mercat Artesanal que omplirà de vida el nucli amb propostes durant tot el dia. En l'apartat de les cerveses, l'acte més destacat serà a la tarda, a partir de les 17.30 hores, quan s'iniciarà el tast guiat de les cerveses que participen a la trobada d'enguany en la qual els assistents en podran conèixer les seves característiques de la mà dels elaboradors que la fabriquen.

L'artesania i les cerveses es fusionaran amb música i activitats infantils. I enguany, com a novetat, s'aposta per dues propostes noves: un concert acústic de Miquel Abras (19 h) i una Nit d'observació al Centre Astronòmic del Pedraforca, que es va estrenar l'agost passat. Serà una bona oportunitat per contemplar les estrelles, ha explicat Clàudia Matamala, regidora de Promoció Econòmica, Comerç i Turisme: «Els tècnics gestors de l'observatori faran una explicació del cel nocturn de qualitat de Saldes». Les activitat complementaran l'espai de parades de productors agroalimentaris i d'artesania.