La Sant Silvestre de Berga celebrarà els 20 anys amb poques novetats, ja que els seus organitzadors asseguren que la prova rutlla sense necessitat d'incorporar-hi canvis. Enguany, tal com s'ha intentat fer en les darreres edicions, l'objectiu és incorporar més animació al recorregut. Les inscripcions ja estan obertes.

El president del Club Atlètic Berga, Joan Torrents, ha explicat que, com a novetat, a la zona de sortida i d'arribada hi haurà música a càrrec d'un discjòquei que ambientarà el tret d'inici i també ajudarà a fer passar millor l'estona als espectadors que esperin els corredors a l'arribada. Per altra banda, Torrents ha avançat que la voluntat és que hi hagi més grups d'animació o música al llarg del circuit «perquè els corredors es motivin més», tot i que de moment no n'ha concretat els detalls, que encara s'han de confirmar.

Una altra de les novetats és que no hi haurà premis per categories, sinó que únicament es donaran els distintius als tres primers finalistes masculins i femenins. «Fins ara fèiem trofeus per categories però hem vist que molts no els venien ni a recollir i ho hem anul·lat», ha detallat. Tampoc hi haurà premis per als corredors de la cursa infantil, «tots tindran una medalla de participació sense donar guardons als més ràpids».

D'altra banda, les ampolles d'aigua que es reparteixen als cor-redors se substituiran per un got de plàstic reciclable que els participants podran omplir a les fonts que s'instal·laran al Vall. «Volem contribuir a la sostenibilitat i estalviar el plàstic que generen aquestes ampolles i que la gent tingui un got de record».