Més de 330 corredors van participar el cap de setmana passat a les curses dels Dos Dies del Berguedà organitzades pel Club Orientació Berguedà (COB) a Sant Corneli de Cercs.

Els corredors, superant el fred, van competir dissabte en el Campionat de Catalunya de Llarga distància, i diumenge en una cursa de Mitjana distància, totes dues traçades pels voltants boscosos de les mines de Sant Corneli de Cercs i el Jou. A més a més, com a novetat de darrera hora, un microesprint pel nucli de Sant Corneli va completar les competicions i va afavorir, així, «un cap de setmana rodó d'orientació», segons l'organització, que va tenir la col·laboració del Museu de les Mines de Cercs i l'Ajuntament de Cercs, i la implicació de diversos voluntaris del club en l'organització. El club també ha destacat la bona resposta dels corredors que van inscriure's a les proves.

Biel Ràfols i Annabel Vellador es van proclamar campions de Catalunya de llarga distància en la categoria elit. No gaire lluny, Tommy Tölkkö va quedar subcampió i Lluís Bedós tercer en la categoria masculina, i en la categoria femenina Marta Bruns i Ampa Gil, del Club d'Orientació del Berguedà, van ser les corredores que van seguir respectivament la primera classificada.

També van obtenir bons resultats altres corredors del Club d'Orientació del Berguedà com Marc Ballabriga, primer en la categoria H21A; Ona Pons, primera en D10; i Anna Garriga, també campiona a D50; així com la tercera posició aconseguida per Oleguer Noguera en H10 i Roger Macià-Rossell en H-12.