L'Ajuntament de Berga organitza dues formacions els dies 19 i 20 de desembre del 2019 per a la prevenció i detecció de situacions de violència sexual en espais d'oci nocturn. Els actes formatius, organitzats des de les àrees de Festes, Joventut i Feminisme i LGTBI, tenen l'objectiu de donar eines a la població perquè pugui formar part dels Punts Liles i disposin d'un certificat que avali la seva competència en atenció i prevenció de violències sexuals.

Les dues formacions seran gratuïtes, tindran una durada de quatre hores i es faran a l'Espai Jove de Berga. La primera sessió serà el dijous 19 de desembre a les 5 de la tarda i tractarà la dispensació responsable i les violències sexuals en espais d'oci nocturn. Les primeres dues hores aniran a càrrec d'Anton Uró, de Mediare, i les dues últimes les impartirà Mireia Foradada, de Suder Gintza. La segona serà el divendres 20 de desembre a les 6 de la tarda i formaran els assistents quant a l'atenció i intervenció per part dels agents de Punt Lila LGTBIQ+. La sessió anirà a càrrec de Zuriñe Rodríguez i Mireia Foradada, de Suder Gintza.

L'actuació s'emmarca dins de la campanya Vull La Nit i dins del Protocol d'actuació davant les violències sexuals en espais festius i té l'objectiu de formar, en especial, a les entitats que participaran en la revetlla de cap d'any però està oberta a tots els públics. Es lliuraran certificats d'aprofitament als assistents i les places estaran limitades a un màxim de 50 persones. Cal inscripció prèvia que es podrà fer a través del correu joventut@ajberga.cat.