Criar pollastres ecològics en una de les zones amb menys contaminació de Catalunya va ser un dels motius de l'obertura d'Ecoavícola, pollastres ecològics del Cadí-Moixeró, una empresa familiar que gestiona Gerard Casanova i que es va crear a Bagà ara farà cinc anys.

Quedar-se a viure al seu poble de tota la vida i poder treballar amb l'aviram, una passió que té des dels 14 anys, van ser les claus per decidir-se a emprendre: «El factor més important és que soc d'aquí a Bagà, però també hi aporta un valor afegit que és una zona tranquil·la i natural».

Els pollastres que crien i venen a tot Catalunya tenen lliure accés a la pastura natural i viuen en un entorn ideal per al seu creixement. «Faig venda directa, cada setmana baixo a Barcelona a repartir, pujo a la Cerdanya i excepte fer-me el cereal, perquè no tinc terres, m'ho faig tot jo», explica Casanova.

Com a segona fase després de la creació de l'empresa, Casanova acaba d'obrir una nova granja a la Pobla de Lillet per ampliar el negoci. El propietari d'Ecoavícola creu que «s'hauria de mirar de tancar el cercle i que la gent compri el producte de la zona. Deixar una mica de banda el supermercat i que les carnisseries tinguessin el producte d'aquí. Encara que el preu sigui una mica superior, acabaria repercutint en l'economia de la comarca».