L'entitat berguedana Ginkgo va recaptar 2.200 euros en un concert solidari a favor de la investigació del càncer infantil que va omplir el Pavelló de Suècia de Berga amb més de 200 persones. Ot Ortega, Martí Solà, Pau Farré, Biel Roca, Núria Carreras i Timothée Kamba Tobias, sis joves músics berguedans, alumnes de l'Escola de Música de Berga i del Conservatori dels Pirineus, van sumar la seva interpretació a la causa.

Ginkgo, que recollia els diners amb taquilla inversa, va involucrar els centres de formació musical i aquests joves valors en el projecte. El Pavelló de Suècia va quedar petit per acollir el concert. La proposta ja va tenir molt èxit l'any passat i els berguedans van respondre al canvi d'ubicació, que buscava una sala amb més capacitat després de l'assistència del 2019. «Estem molt agraïts perquè l'any passat el concert va anar molt bé i amb el canvi de lloc teníem una mica de por, ja que el Pavelló de Suècia és molt gran, però cada cop que organitzem algun acte la gent del Berguedà s'hi bolca i n'estem molt orgullosos», afirma Aurora Fernández, presidenta de l'entitat organitzadora.

Aplaudiments per als joves talents

Va obrir el concert el Trio Pirineus, format per Ot Ortega (piano), Martí Solà (flauta travessera) i Pau Farré (violoncel), que van interpretar el Gran trio en re m op. 29, d'I. J. Pleyel. La formació va executar la partitura de manera sòlida, amb un molt bon coneixement instrumental per part dels seus components i una gran relació de conjunt. Les peces van tenir com a resposta forts aplaudiments de l'auditori. La proposta musical de la nit va continuar amb un concert d'Ot Ortega, el joveníssim pianista berguedà, que és en aquests moments un músic de molt present i una gran projecció sobre el qual ja hi ha moltes mirades fixades per la qualitat que està demostrant.

Ortega va fer una passejada per peces de grans compositors (Bach, Mozart, Granados, Schubert) en una demostració d'una gran agilitat amb els dits combinada amb una precisió i interpretació de primer nivell. Aquestes quatre peces ja van ser molt aplaudides, però l'esclat final va arribar amb la interpretació de l' Estudi op. 10 número 5, de Frédéric Chopin, que va acabar amb una llarguíssima ovació del públic, crits de «bravo», i el jove tornant a l'escenari per saludar novament davant els aplaudiments.

El punt final del concert va arribar amb un canvi de registre, en una demostració de la pluralitat d'ensenyaments que hi pot haver en un mateix centre de formació musical com el de Berga. El Trio BNT, amb Biel Roca (piano), Núria Carreras (contrabaix) i Timothée Kamba Tobias (bateria), va endinsar-se en el jazz, amb obres de K. Jarret, P. Metheny i H. Hancock, amb les quals es va tancar la nit musical i solidària.

L'entitat berguedana Ginkgo, a través de la seva presidenta, Aurora Fernández, es va mostrar molt agraïda al públic assistent, als joves intèrprets i als centres musicals, i va fer una nova crida a la col·laboració dels berguedans amb la caminada solidària, una cita ja fixada al calendari de la ciutat, que tindrà lloc el 15 de març. «Vam demanar ajuda a les escoles per dissenyar el cartell i en tenim 700, que es repartiran aviat per la comarca», explica Fernández.