Pep Enric Martí, president de la Federació Catalana de Diables, avança que "com que no ens respondran les al·legacions, i el següent pas ja serà trobar-nos amb el document tancat, s'està estudiant dur a terme una reunió a Madrid entre el ministeri, el conseller de Cultura, Joan Manel Trasserras, i les festes, i afegeix que "també hi podria participar Joan Saura, conseller d'Interior". El calendari establert comporta, de moment, esperar a l'aprovació del document final, que entrarà en vigor el dia 4 de gener de l'any que ve.

La Federació de Diables i Dimonis de Catalunya, conjuntament amb altres agrupacions del món del foc, esperen una transposició de la directiva europea de pirotècnica "més suau i acceptable", ja que, segons diu el seu president, Pep Enric Martí, "totes les al·legacions presentades són factibles, raonables i és únicament voluntat política que s'aprovin". De fet, Martí avança que "hi ha algun punt, com la proposta de fer signar una autorització al públic, que s'ha emparaulat amb el ministeri d'Indústria, per tal que no consti en el document final".

Tant Martí com Alfons Sete Odina, president de l'Agrupació de Bestiari Festiu i Popular a Catalunya, mantenen que "l'esborrany s'ha fet a partir de la quantitat de massa pirotècnica que s'utilitza al País Valencià", i que, "en tot cas, es necessiten regulacions diferents, perquè no se'ns pot exigir una seguretat per a pirotècnia del tipus 4, quan n'utilitzem de classe 1, 2 i 3".

Per la seva banda, la Generalitat de Catalunya ha entregat, aquesta setmana, a Madrid, el document d'al·legacions, que el ministeri té previst estudiar a partir del setembre. Així doncs, Pep Enric Martí conclou que "ara és el moment de fer pressió política".