El Consell Comarcal del Berguedà va reivindicar, ahir, la necessitat d'un nou local en ple centre de Berga. L'ens va defensar en un comunicat que "l'increment dels serveis que es presten a l'actual seu del carrer Barcelona fa urgent disposar de nous espais per encabir les dependències d'aquests serveis".

El Consell Comarcal aposta, doncs, per "disposar d'un local en una zona cèntrica de la ciutat de Berga, de fàcil accés i amb suficient aparcament". Per aquest motiu, l'ens té previst destinar 1,2 milions d'euros en la compra d'aquest espai, "en planta baixa per tal de fer més present l'activitat de la institució entre els ciutadans". En aquest sentit, el consell va engegar la passada primavera un procés a través de concurs de públic per escollir la nova seu. Al llarg del procés s'hi han presentat dues opcions, una de les quals es tracta del local vinculat a Mercè Font, regidora a l'Ajuntament de Gironella i consellera comarcal de CiU fins fa unes setmanes (vegeu Regió7 de dijous 5 de novembre). Segons les pliques del concurs, que va fer públiques el PSC la nit de dimecres, l'immoble és situat a la zona de la Rasa dels Molins, però també té accés des del carrer d'Altarriba i Godolà. Es tracta d'un indret de la ciutat on el Pla d'Ordenació Urbanística Municipal hi preveu un parc enjardinat, i més endavant la futura ubicació de l'estació d'autobusos. En aquest cas, el local té una superfície de 703,55 metres quadrats amb 35,25 metres lineals de façana.

La segona opció es correspon a un local de construccions i promocions Queralt, situat a l'eixample oest de Berga, al carrer Sardana, on actualment s'està construint un edifici de 20 habitatges. Aquest solar, tal com consta en el document, formava part de l'antic complex militar de la ciutat de Berga, en un indret proper al pavelló de Suècia i al futur edifici judicial de Berga. D'aquesta manera, l'espai té una superfície de 910,59 metres quadrats, i 35,75 metres lineals, formant un xamfrà amb corba.

El Consell Comarcal del Berguedà ha defensat des del principi que "la seu actual ha quedat envellida" i que "cal oferir més facilitat d'aparcament als ciutadans que ens vinguin a visitar, i un accés directe des del carrer, preferiblement en uns baixos". L'actual seu de l'ens, de fet, és situada en una tercera planta i consta de dos pisos, tot i que des de l'equip de govern, format per CiU, sempre s'ha reivindicat que "és un espai insuficient per la quantitat de serveis que s'ofereixen en l'actualitat".

D'aquesta manera, en el comunicat emès ahir, l'equip de govern hi destaca "la manca d'espai per a reunions, tant per als grups polítics com per als mateixos consellers comarcals". D'altra banda, també es diu que "el castell de Sant Ferran, propietat del Consell Comarcal, no té les condicions i les accessibilitats que la gent requereix i és previst destinar-lo a finalitats culturals i turístiques". L'ens diu que "el procés seguit és el marcat per la llei amb informes de diferents administracions", i que "l'actuació de compra d'un local no hipoteca l'economia del consell ja que l'equip de govern és molt conscient dels seus recursos".