El Consell Comarcal del Berguedà podria situar la seva nova seu en un local vinculat a Mercè Font, regidora a l'Ajuntament de Gironella i consellera comarcal de CiU, a l'equip de govern, fins fa unes setmanes. L'edifici en qüestió, situat just davant del futur parc de la Rasa dels Molins de Berga, forma part d'una de les dues propostes presentades en la licitació d'ofertes, i encara són sobre la taula a l'espera que s'aprovi l'adjudicació definitiva. Segons ha pogut saber aquest diari, l'altra opció que s'estudia és un local que proposa promocions Queralt al carrer de la Sardana de Berga.

L'adjudicació per a alguna de les dues opcions s'havia d'haver aprovat al ple del Consell Comarcal d'ahir al vespre, juntament amb la concertació d'un préstec d'1 milió d'euros a una entitat bancària per a l'adquisició del local. Tanmateix, l'absència dels consellers Juli Gendrau i Serafí Costa no permetia a l'equip de govern de CiU i ICV (amb un total d'11 regidors) assegurar-se la majoria absoluta que es requereix per poder concertar el préstec. Davant d'això, el president comarcal, Sergi Roca, va decidir deixar els punts sobre la taula, sense precisar en quin ple es tornarien a incloure "perquè ho hem de valorar amb l'equip de govern".

La decisió de Roca va ser aplaudida pels regidors del PSC, a l'oposició, atès que "ja és la situació on volíem arribar", com a mínim de moment, segons va apuntar el seu portaveu, Abel Garcia. I és que el grup comarcal socialista s'ha oposat des d'un primer moment a la necessitat de comprar un nou local, però especialment és crític amb el procés que s'ha seguit, tenint en compte que l'exconsellera Mercè Font té participacions en una de les dues parts que han presentat l'oferta per a la compravenda del local. En aquest sentit, el PSC considera "èticament reprovable" que l'equip de govern hagi acceptat com a opció una oferta vinculada a una exconsellera que ha renunciat al càrrec just abans d'iniciar-se el procés, tenint en compte que la renúncia és del mes d'agost i les pliques es van obrir el 2 de setembre. Tot plegat, fa pensar al PSC que "es va endegar un procés que ja tenia el final escrit", va lamentar ahir Garcia, i va retreure el fet que Font continués exercint durant un temps de consellera comarcal un cop ja presentada la renúncia. Va afegir que "si aquest procés tira endavant com fins ara, demanarem la dimissió del president comarcal i de la resta de consellers que hi donin suport", perquè tot plegat "haurà estat un un vestit fet a mida, que no es pot acceptar".

Per la seva banda, Sergi Roca va assegurar que en tot aquest afer "no hi ha res a amagar", però va matisar que no és adequat fer valoracions prèvies sobre aquesta qüestió perquè encara no s'ha procedit a l'adjudicació de cap de les dues ofertes. En aquest sentit, va insistir a no parlar-ne públicament "fins que no es discuteixi aquest punt al ple".