El ple de l'Ajuntament de Berga ha aprovat aquest dijous per unanimitat una moció de la CUP que insta el govern municipal a buscar mecanismes perquè els equipaments esportius tant municipals com dels centres educatius puguin ser més utilitzats pels ciutadans. L'equip de govern s'ha mostrat favorable de buscar solucions per donar més oferta esportiva com ara obrir les pistes de les escoles o aconseguir un sistema que permeti fer ús del pavelló vell d'esports sense haver d'entrar instàncies al consistori. El regidor de la CUP Natxo Romero ha assegurat que no es tracta d'una proposta concreta perquè volen ser flexibles a l'hora de trobar solucions.

El nombre d'equipaments esportius per practicar esports com el futbol o el bàsquet és insuficient i molts ciutadans se'n van a altres municipis per fer-ho. Aquest és un dels arguments que ha esgrimit el regidor de la CUP Natxo Romero per reivindicar la necessitat de buscar mecanismes que ampliïn l'oferta esportiva.

Una de les propostes és obrir les pistes dels centres educatius als ciutadans que vulguin practicar algun esport. Romero ha recordat que el pla educatiu de la ciutat aprovat el 2006 es proposava impulsar l'obertura de les escoles. La regidora d'Educació, Carme Barniol, s'hi ha mostrat favorable i ha plantejat que es faci de manera progressiva, obrint més pistes a mida que hi hagi més demanda.

Una altra mesura que ha posat sobre la taula Romero és la d'instal·lar equipaments a la pista que hi ha enmig del pavelló vell i del pavelló nou. També pel que fa al vell, planteja que es pugui demanar hora i pagar al bar de la piscina com es fa, per exemple, amb el tenis. 'El problema és que l'esport, a vegades, respon més a qüestions espontànies que programades', ha afegit.

Des de l'equip de govern, ha respost el regidor de Governació i Esport, Ramon Bajona, tot assenyalant que estan a favor d'incentivar aquestes pràctiques, però alertant que 'haurem d'articular a quines hores i de quina manera podem fer-ne ús' pel que fa als equipaments municipals.

D'altra banda, Bajona ha assegurat que, tot i tenint-hi preferència els clubs federats, molts grups d'esportistes utilitzen instal·lacions com el camp de futbol o els pavellons per practicar-hi esports d'equip. No obstant això, ha admès que el procés de sol·licitar-ho, mitjançant una instància, es pot fer més fàcil.

Des del PSC, el seu portaveu, Dani Bullich, ha qualificat la iniciativa de 'lloable'. Amb tot, ha destacat que 'no hi ha cap proposta concreta', afirmació que Romero ha respost indicant que es busca la flexibilitat per facilitar la feina al consistori. Alhora, Bullich ha lamentat 'l'inicivisme' i 'el mal ús' que fan alguns ciutadans de les instal·lacions i que dificulten el lliure accés per qüestions econòmiques.