Quan falten setanta-cinc dies per a les eleccions municipals, dels 31 alcaldes dels municipis de la comarca del Berguedà 23 esperen repetir com a candidats per encapçalar les llistes electorals pels seus respectius partits a les eleccions municipals del 22 de maig. Mentre que 3 alcaldes tenen clar que no s'hi presentaran, n'hi ha d'altres que tenen la predisposició de fer-ho, tot i que no hagin estat ratificats pels seus partits.

Com es pot apreciar a la graella, Berga, Gironella, l'Espunyola, Guardiola de Berguedà i Montmajor són alguns dels municipis on l'actual alcalde tornarà a presentar-se com a candidat per continuar al càrrec, segons han confirmat a Regió7. No obstant, hi ha alguns candidats que estan pendents de ser ratificats per la direcció del seu partit, com és el cas de Nicolàs Viso, alcalde de Bagà (PSC); Pere Massana, de Castell de l'Areny (CiU); Josep Orriols, alcalde de Castellar de n'Hug (CiU), Lluiís Campmajor de Gósol (CiU) i Eleuteri Adelandat, alcalde de la Nou (PSC).

També es pot apreciar a la graella, municipis on no es detalla què farà l'actual alcalde, per deconeixement de la informació en el moment de tancar aquesta edició. Ramon Cabra, alcalde de Castellar de n'Hug, i Francesc Xavier Huguet, de Vallcebre (tots dos de CiU), tenen clar que no tornaran a presentar-se per continuar en el càrrec, mentre que Ramon Orriols, alcalde d'Avià (PSC), creu que ell no serà l'alcaldable tot i que encara no està del tot confirmat.

Segons Ramon Minoves, president de Convergència i Unió al Berguedà, ha explicat que s'estan preparant tots els equips "per tenir les millors llistes possibles de cada poble". Minoves ha assegurat que volen presentar unes llistes amb gent competent per poder millorar el Berguedà i aconseguir les necessitats que hi ha als pobles de la comarca. No obstant, ha afegit que cada municipi va al seu ritme i encara hi ha llistes que s'han d'acabar de tancar. Minoves ha assegurat que "CiU té moltes possibilitats de governar a molts pobles de la comarca", i és per això que ha afirmat que "no cal córrer per tancar les llistes".

Judit Carreras, diputada del PSC al Berguedà i alcaldessa d'Olvan que repetirà com a candidata per a les properes eleccions, ha explicat que volen presentar candidatures a tots els pobles, i que un dels seus objectius és consolidar-se als pobles on ja governen per "poder continuar els projectes ja començats". No obstant això, ha assegurat que volen millorar els seus resultats en municipis on no governen i poder "obtenir confiança allà on n'ho l'hem obtinguda fins ara".