Després de prop de deu mesos d'obres, els veïns del barri vell de Gironella poden tornar a circular pel camí de la Muralla completament remodelat i ampliat. Aquest és el temps que s'ha trigat a fer una de les actuacions més destacades al municipi dels darrers anys. L'obra es va inaugurar amb la presència de la vicepresidenta del Govern català, Joana Ortega; el diputat per la Societat del Coneixement de la Diputació de Barcelona, Ezequiel Martínez; l'alcalde, David Font; i el seu antecessor i actualment regidor d'Urbanisme, Ramon Costa, entre altres autoritats locals i comarcals.

L'alcalde, David Font, va destacar la millora per la mobilitat que significa aquesta actuació, perquè millora la connexió amb el barri vell tant per als cotxes com per als vianants. L'alcalde va dir que la renovació i modernització del camí de la Muralla permet establir un nexe amb la història d'aquest patrimoni datat del segle XIII. La part on s'ha actuat és la que s'havia fet malbé durant les guerres carlines. La part original de la muralla que es conserva "està intacte" a tocar de l'edifici consistorial.

Les obres, a cura de Construccions i Promocions Queralt SL, han consistit a condicionar i eixamplar 400 metres del camí de la muralla que connecta el centre comercial del poble amb el barri vell. Així mateix, s'ha ordenat el trànsit en l'accés nord d'aquest tram amb la construcció d'una rotonda coronada per quatre barres simbòliques de ferro oxidat, en substitució de les anteriors de formigó que hi havia prop d'aquest indret abans.

Amb l'obra, el camí de la Muralla ha passat a fer 8 metres d'amplada, 6 per als carrils dels vehicles, un per a cada sentit, i un voral de 2 metres per al vianants. La vorera situada damunt del mur i del voladís disposa d'una barana "per protegir els vianants del desnivell que hi ha". L'espai disposa de passos elevats per connectar les diferents voreres del vial. Així mateix, s'han remodelat 30 metres de les escales que connecten el camí de la Muralla amb la carretera de Vic i el barri del Cap del Pla. Igualment s'ha fet nou l'enllumenat de tot el vial. Es tracta de llumeneres com les que hi ha al barri vell, que permeten regular la intensitat lumínica i estalviar energia. També s'han arreglat les escales que comuniquen amb cal Metre.

A l'accés nord, que enllaça el camí amb l'antiga C-1411z, abans del pont Nou, s'hi ha fet una rotonda de 12 metres de diàmetre interior i 28 d'exterior. Els voltants de la rotonda s'han urbanitzat amb voreres per a vianants. A més, s'han millorat instal·lacions com les de l'aigua i sanejament.