L'actual alcaldessa de Capolat, Carme Boixader, serà la candidata de CiU, tot i que no pensa deixar d'estar vinculada al moviment Reagrupament.Cat, fruit d'una escissió al si d'ERC, que ja va deixar. En declaracions a Regió7, la dirigent local ha dit que no se sent representada amb la presidència d'Esquerra i considera que actualment CiU "respon a la voluntat de la gent que el dia 10 de juliol del 2010 ens vam manifestar a Barcelona per la independència de Catalunya". I ha afegit que en pobles petits com Capolat es vota més la persona que no pas el partit. Per això compta que els electors tornaran a confiar en ella, com ho van fer en les eleccions del 2003 i 2007. "Ho provarem, a veure què passa", ha dit.

Carme Boixader, de 60 anys edat i retirada de la banca, a la qual ha dedicat la seva vida laboral, va concórrer per primer cop com a alcaldable en unes eleccions locals el 2003 encapçalant una candidatura d'ERC. El 2007 va repetir i va arribar a ser presidenta comarcal dels republicans. A mig mandat va alinear-se amb el sector del partit liderat per l'exconseller Joan Carretero, que va formar el moviment Reagrupament.cat. El 2010 va tornar el carnet d'ERC. Després de la seva experiència militant en un partit, en el seu cas Esquerra, el primer en què ho ha fet, "em costarà molt tornar-ho a repetir".

Cadena torna a la política

Lluís Cadena, que va ser vuit anys alcalde de Vallcebre amb CiU i quatre anys de regidor, així com també alcalde amb les sigles del PP, del 1999 al 2003, tornarà a ser el cap de files de la federació nacionalista en substitució de Xavier Huguet. Així ho ha confirmat a Regió7. Cadena, que és minaire retirat i que ara té 55 anys, diu que encara és jove i "puc fer feina, treballar no m'espanta". Ha explicat que té ganes de tornar a ser al capdavant de la gestió municipal, tasca en què ja té experiència. Ha advertit que, tot i que cal ser conscients que "vivim una mala època", per les retallades i la manca de recursos dels consistoris, "ens n'haurem de sortir a base de treballar molt i molt".