L'Ajuntament de Puig-reig va aprovar ahir, en ple extraordinari, el nomenament de Ramon Noguera i Subirà com a fill predilecte del poble.

Noguera és director de la coral Polifònica de Puig-reig des de la seva fundació, l'any 1968, que "ha portat el nom de Puig-reig i de Catalunya arreu del món".

Així ho assegurava l'alcalde de Puig-reig, Antoni Clement, durant l'acte d'ahir on va llegir una part del currículum del director berguedà, que va servir per il·lustrar la seva llarga experiència als assistents com a director musical i docent i donant importància a la coral que dirigeix des de fa quaranta-tres anys.

Entre d'altres coses, el consistori ha volgut reconèixer amb aquest títol a Ramon Noguera pel seu treball i esforç desinteressat pel poble durant la seva trajectòria, sent encara ara, "un motor del moviment musical al poble".

Noguera, a part de ser el director de la Polifònica és director dels grups de cant coral de l'Escola Municipal de Música de Puig-reig, de la seva orquestra, la banda i també del cor parroquial. Per això Clement va voler agrair la seva tasca com a docent als més joves i la capacitat d'aportar-los interès per la música ajudant a la seva continuïtat dins el poble. A part, va voler destacar la "dedicació, coratge, entrega i entusiasme" a les diferents formacions que ha dirigit, "renunciant a altres projectes pel seu compromís amb Puig-reig."

Noguera va voler agrair al consistori per aquest homenatge i va assegurar que "sense tots els cantaires i músics que han passat per les meves mans, no hauria pogut fer tanta feina." Tot i que ha rebut l'homenatge amb satisfacció i orgull, va confessar a Regió7 que "aquests actes em venen grans, no hi estic acostumat"

El director rebrà el títol en un acte públic que se celebrarà el proper 12 de juny, en el marc del concert de la festa major de Puig-reig. Ramon Noguera ha aclarit que "aquest dia ja faré els agraïments corresponents per aquest nomenament".

"Tot i algunes enrabiades", Noguera està content de tota la feina que fa la formació i als seus setanta-quatre anys ha assegurat que "mentre la salut m'ho permeti o algú em faci fora, continuaré al capdavant de la Polifònica."