L'Escola de Música va oferir un obra arriscada en un dels concerts de celebració dels quaranta anys del centre. Ahir s'oferien unes audicions de piano al Teatre Municipal i es va aprofitar per estrenar una obra del compositor Robert Agustina. Les cordes del piano mai no havien ressonat en directe per oferir aquesta peça, que els mateixos responsables de l'Escola de Música asseguraven que era arriscada perquè es tractava d'una obra impressionista. La composició s'anomena Troianes i està basada en les impressions que li van provocar els quadres que l'escenògrafa berguedana Bet Calderer va pintar fa un any sobre divinitats femenines de la guerra de Troia. El resultat, però, va ser positiu. Tot i que no hi havia una gran afluència de públic, una setantena de persones es van aplegar al Teatre Municipal per escoltar l'obra d'Agustina. Els responsables de l'Escola de Música es mostraven satisfets en comprovar que la peça, tot i ser excèntrica, va provocar l'aplaudiment dels assistents.

El mateix Robert Agustina estava expectant abans de l'audició. "És una obra molt diferent de les que faig pel concert de Patum. Aquesta obra la vaig compondre sense pensar que podria ser escoltada per molta gent, era una peça que vaig fer per a mi. Posant notes a les sensacions", comentava el compositor berguedà. Troianes surt a la llum ara, després d'un any d'estar plasmada en el pentagrama, per a aquest concert de celebració. "Em van dir que es faria un concert de piano i vaig proposar aquesta peça", puntualitzava. Els dits de Carles Sánchez, exalumne de l'Escola de Música i actual estudiant del Conservatori Municipal de Música de Barcelona, van ser els encarregats de fer sonar la peça de Robert Agustina.

Una altra exalumna, Mariona Casellas, va intervenir en aquest apartat de l'audició per interpretar peces de Brahms. "Els estudis de piano són els més importants que oferim a l'Escola de Música i per tant volíem fer unes audicions amb una bona part dels alumnes", comentava el director del centre, Xavier Llobet. En total, una seixantena de joves hi van participar. "Aquest acte d'avui [ahir per al lector] és molt positiu perquè els nostres estudiants perden la por a l'escenari", afegia el responsable del centre.