La possible reducció del 50 % de la jornada a 31 treballadors de l'hospital comarcal Sant Bernabé de Berga és una mesura a la qual el comitè d'empresa s'oposa. Els representants laborals consideren que posaria "en perill la viabilitat del nostre centre i la qualitat assistencial que s'estava oferint fins ara", segons han declarat a aquest diari fonts del comitè.

Els representants dels treballadors han explicat que la direcció del centre no els ha informat que una de les actuacions que es plantegen en el paquet de retallades és una possible reducció de la jornada a 31 treballadors del centre. Aquesta mesura es va aprovar en el patronat hospitalari de l'abril. Tanmateix, no s'ha aplicat perquè la direcció de l'hospital busca solucions alternatives (vegeu Regió7 del 16 de juliol).

Fonts del comitè han lamentat que no se'ls informés d'aquesta possibilitat directament i en tinguessin coneixement per la notícia publicada per aquest diari. Tampoc no els satisfà "l'ambigüitat" de la informació que reben per part de la gerència del centre. Sobre aquesta possible reducció, els representants laborals creuen que "és vergonyós pretendre eixugar el deute sanitari amb els sous i la feina dels treballadors". Exposen que la retallada del sector sanitari "ha estat mal plantejada" en origen pel Govern català, "intentant obtenir diner ràpid a costa del que sigui sense valorar altres aspectes". Exposen que "gairebé tots els gerents [d'hospitals] estan aplicant les mateixes mesures sense voler veure que això és pa per a avui i gana per a demà". En aquest sentit, creuen que s'ha de planificar a llarg termini. Es mostren crítics amb les accions que només afecten els treballadors: "si es pensen que aconseguiran eixugar el deute del nostre hospital de la sanitat en general, [això] no farà més que perjudicar l'ambient laboral".

Les fonts esmentades consideren que si s'aplica la reducció de jornada "serà un altre pas per continuar reduint treballadors", atès que consideren que la plantilla del centre berguedà "d'una manera o altra fa mesos que la retallen". El comitè del centre decidirà què farà quan la direcció hagi decidit sobre la possible reducció de jornada fins a final d'any.