La tradicional escudella de blat de moro escairat,un dels plats autòctons i identificatius de la cuina del Berguedà, ja es pot trobar a les botigues envasada en pots de vidre. L'empresa agroalimentària d'Olvan Casabella Natura l'ha tret al mercat coincidint amb l'inici de la campanya de Nadal. Fins ara aquest cereal es podia comprar cru i coure'l a casa o bé ja cuit a les botigues de llegums. Tanmateix no n'existia la versió d'escudella envasada en pot de vidre i llesta per consumir o bé regalar.

El blat de moro es presenta en un pot de vidre i només s'ha d'obrir, escalfar i servir. Conté trossos de pernil i morro de porc. D'escudella n'hi ha per a unes dues racions i es recomana servir-la ben calenta. Aquest és un plat típic del Berguedà que es menja sobretot per les festes de Nadal .

Fa un any aquesta firma berguedana ja va treure al mercat une altre producte característic de la gastronomia comarcal cuit i envasat: els pèsols negres. En un any n'han venut 2.000 pots.

Ara, Casabella Natura enllesteix les gestions per vendre els seus articles al Club Gourmet, la botiga de productes delicatesssend'El Corte Inglés. D'aquesta manera, d'aquí a poc temps, alguns dels productes amb segell d'origen berguedà com els pèsols negres, les nyàmeres (un tubercle) i les galetes de ceps es podran trobar en els set punts de venda a Catalunya d'aquest centre comercial. L'empresa la van crear les germanes Casabella, Rosa i Àngels, fa quatre anys i aposten per la innovació.