15 de juny de 2012
15.06.2012

La Fia-faia sortirà en un llibre dedicat a difondre les festes del foc de Catalunya

16.06.2012 | 11:29

La Fia-faia de Bagà i Sant Julià de Cerdanyola és una de les festes del foc que s'han inclòs en un llibre sobre aquestes celebracions a Catalunya que impulsa el portal festes.org. En aquest primer volum s'inclouen diferents celebracions del foc, com l'esmentada, així com també la Vetlla de Montserrat (Bages).
Fonts d'aquest col·lectiu han assenyalat que en aquesta primera obra es recolliran només esdeveniments on el foc natural en sigui el protagonista. En un segon volum, que és previst publicar el 2013, els promotors hi recolliran la Patum i aquelles altres celebracions que utilitzin la pirotècnia.
Es preveu que aquest llibre, titulat Calendari de festes amb foc, es financiï amb aportacions de les persones interessades a través del sistema de micromecenatge que ofereix la plataforma Verkami.
Fa més d'una dècada que els integrants del portal festes.org s'han dedicat a difondre les festes populars catalanes. Assisteixen a la població on se celebren i les documenten i fotografien. Ara, utilitzaran el material recollit per editar aquests llibres. El primer tindrà 250 pàgines, de les quals n'hi haurà sis dedicades a la Fia-faia

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Quan serà Patum 2018

La Patum 2018

Tot sobre la festa de Corpus. 

 

L'últim El més llegit