L'activitat que fusiona el formatge i el jazz a l'aire lliure espera rebre enguany 450 participants. Davant l'èxit aconseguit en la primera edició, l'estiu passat, els organitzadors del Formatjazz preveuen superar enguany els quatre-cents plats de tast que s'oferiran diumenge a Borredà a partir de les 9 del vespre. La plaça de l'Església tornarà a ser el marc d'aquesta jornada gastronòmica i musical que se celebra per segona vegada .

Els organitzadors esperen assolir l'èxit de l'any passat, quan van quedar sorpresos per la bona acollida que va tenir la nova proposta. Per això, els responsables de la Mostra de Formatges de Borredà, la Berguedana de Jazz i Formatges Bauma han estat treballant per oferir una segona edició d'aquesta activitat i garantir-ne el correcte funcionament. Segons Toni Chueca, propietari de Formatges Bauma i organitzador de l'activitat, un dels elements amb els quals s'ha treballat més és en la logística. "L'any passat ens vam quedar curts i moltes persones es van quedar sense tiquets, per això s'ha intentat millorar l'organització i buscar noves estratègies de logística". En aquest sentit, a part d'oferir més tastos, assegura que estaran més preparats per acollir els participants i repartir els formatges entre els assistents.

La intenció d'aquesta mostra és presentar nous formatges en cada edició i que el grup de jazz que amenitza la vetllada també sigui diferent. Si l'any passat els formatges provenien de la zona de l'Arièja, enguany la denominació d'origen és Anglaterra. "Hem volgut arriscar i portar formatges que la gent no coneix tant perquè els puguin descobrir". Segons Chueca, hi haurà productes que els visitants reconeixeran, però d'altres que són més estranys "i això és el més interessant". El toc musical el posarà el grup Arnau Boix Quartet, que farà un tribut a Lee Morgan amb els músics Benjamín León (orgue), Arnau Boix (trompeta), Joan Albert (saxo alt) i Adrià Font (bateria).

Els tiquets encara estan a la venda i es poden comprar a l'Oficina de Turisme del Berguedà, a tocar de la C,-16 o a través del web de la central de reserves, amb targeta de crèdit. A més, es pot fer la reserva trucant al 93 822 15 00 o a través del correu electrònic turisme@elbergueda.cat. En aquest cas, es recolliran els tiquets abans del tast a Borredà. El preu de l'activitat és de 10 euros, un canvi respecte a l'any passat, que en valia 6. A part de la selecció de formatges, els assistents rebran una copa de vi i combinaran els formatges amb pa de Borredà i unes postres de xocolata de la Dolceria Pujol de Berga. Els organitzadors esperen una bona resposta i repetir l'acollida de l'any passat i que el temps no espatlli la vetllada.