El sector de l'ensenyament del Berguedà se suma, avui, als diferents actes reivindicatius a nivell nacional que s'han programat aquesta setmana a través del Moviment Unitari de la Comunitat Educativa (Muce). A Berga s'ha convocat una tancada de docents a l'escola pública de Sant Joan de la ciutat, que s'allargarà de les 6 de la tarda fins a les 9 del vespre.

La delegada d'ensenyament al Berguedà del sindicat Comissions Obreres (CCOO) i membre de l'Assemblea de Docents de la comarca, Glòria Fígols, ha explicat que aquest acte es convoca per protestar contra les retallades que pateixen i també contra la llei Lomce, la reforma educativa que proposa el govern de Madrid.

La tancada d'avui al centre berguedà s'aprofitarà per fer xerrades de temes del sector, com l'esborrany del decret de plantilles del departament d'Ensenyament. També per "acabar de polir" el manifest d'una mobilització de diferents àmbits del sector públic comarcal que s'està preparant per celebrar el dia de la Fira de Maig, tot i que s'ha d'acabar de confirmar.