Joan Prat fa trenta anys que és el cap de colla dels àngels. Una de les comparses de la Patum que passa més desapercebuda però que, si no hi sigués, es trobaria a faltar. Enguany, els àngels estrenaran vestuari. En els darrers anys, altres comparses com els nans vells i nous i els gegants han canviat la seva indumentària per renovar-la per una de més nova. Els àngels mostraran avui els nous vestits, que han estat inspirats en models antics, de principi del segle XX. Els nous s'utilitzaran a les patums de lluïment, i els que es feien servir fins ara seran els que es trauran a la Patum de nit. Els vells es restauraran i serviran com a fons de la festa.

Per què s'ha decidit canviar els vestits dels àngels?

Principalment perquè estaven deteriorats. Els àngels participen en una comparsa de foc i entre les cremades i el desgast de la roba creiem que calia renovar-los. També ens ha interessat canviar-los per buscar un disseny diferent, que no sigués tan cridaner. Per això la gent veurà que hi ha algunes diferències amb els que s'utilitzaven fins ara a la Patum de lluïment.

Quines diferències hi ha?

Principalment, hem canviat el color del vestit, que fins ara era blau amb tocs brillants d'altres tonalitats, i ara són de color marró i d'una textura més elegant. A banda, s'ha canviat el material que s'utilitzava per a la roba, també s'han canviat les sanefes, i els detalls que hi havia fins ara són diferents. Visualment, dóna la sensació que estan més treballats.

D'on ha sortit el disseny?

Jo he tingut la iniciativa d'alguns dels canvis als vestits, però m'he inspirat en el vestuari d'anys enrere, que ara feia temps que no s'utilitzava. He intentat mantenir alguns dels detalls que portaven abans els àngels, que hem pogut recordar gràcies a fotografies i als vestits que tenim guardats. Hem treballat conjuntament amb la modista Àngels Busquets, amb la qual ens hem entès molt bé.

Creu que agradaran?

Això no se sap mai, perquè amb els gustos no hi ha cap norma que valgui. Jo espero que la valoració sigui positiva.