Cardona disposa des d'ara d'un nou punt d'informació en el que es preveu que sigui un dels grans pols d'atracció turística del país: el Born Centre Cultural de Barcelona. Es tracta d'un espai informatiu, amb la imatge del castell de Cardona, que ofereix als visitants la informació bàsica dels recursos turístics de què disposa la vila ducal.

La presència de Cardona al Born Centre Cultural és fruit del conveni que els dos ajuntaments van signar l'any 2012 per difondre la història de la Guerra de Successió i desenvolupar accions conjuntes de promoció cultural i turística. D'aquesta manera, Cardona promociona la seva imatge turística i patrimonial en un dels equipaments culturals amb més projecció de la capital catalana. També és present a l'antic mercat del Born a través de la senyera que oneja a l'entrada de l'edifici, que va ser lliurada per la vila ducal a la ciutat de Barcelona per reforçar els vincles que uneixen les dues poblacions. En les properes setmanes s'aniran concretant altres accions conjuntes de promoció de Cardona al Born.

El Born Centre Cultural és l'espai arqueològic i museístic que Barcelona ha impulsat per divulgar la història del setge que la ciutat va patir durant la Guerra de Successió. L'equipament es va inaugurar el passat 11 de setembre i en només 5 dies es calcula que el van visitar 60.000 persones.