La continuïtat de l'hospital de Berga "no està en perill" i la Generalitat manté el seu compromís de seguir finançant i ajudant al manteniment del centre sanitari públic del Berguedà Així ho va declarar ahir a Regió7 Oriol Morera, gerent de la Regió Sanitària de la Catalunya Central. Ara bé, l'executiu autonòmic no té previst "entrar en l'àmbit de la governança del centre" com li demana la Plataforma en Defensa de la Sanitat Pública del Berguedà. Així ho van traslladar els responsables de l'executiu català en la primera reunió del grup de treball sobre les línies estratègiques pel futur del centre, celebrada dijous al vespre.

Oriol Morera va argumentar aquesta negativa dient que aquest "no és el model" que s'aplica a Catalunya, per bé que ha volgut deixar clar que si l'hospital de Berga té un problema, "nosaltres tenim un problema", per il·lustrar el compromís del Govern, que paga l'atenció sanitària pública que reben els berguedans.

Oriol Morera va exposar que la Generalitat no pot participar en la gestió directa de l'hospital, en primer lloc, perquè no és el model vigent en el sistema sanitari públic del país. I també perquè si ho fessin a Berga, "se'ns reclamaria de tots els hospitals de Catalunya". Morera va dir que la problemàtica que té actualment l'Ajuntament de Berga, al qual la nova llei de racionalització i sostenibilitat de l'administració local limita la capacitat d'endeutament, afecta també d'altres ajuntaments de Catalunya.