El govern de Berga reconeix que la cap de personal de l'Ajuntament va treballar de forma anòmala durant 17 mesos, quan a part de la seva feina al consistori també va començar a percebre 434,40 euros mensuals per tasques a l'empresa pública BRG Progrés, participada al 100% pel mateix Ajuntament?. Aquesta situació és incompatible per a un funcionari de l'Administració i un informe del secretari del consistori berguedà la va posar de manifest. El regidor delegat de l'àrea de Personal, Ramon Bajona, afirma que, efectivament, "exercia la tasca fora de les hores de treball que portava a terme a l'Ajuntament". Indica, a més, que quan l'alcalde ho va autoritzar no sabia que era incompatible. Disset mesos després, però, quan van ser conscients que la situació era irregular, van corregir la situació.

Des del moment en què la cap de personal del consistori va deixar de cobrar per les seves funcions a BRG Progrés, va continuar percebent la mateixa quantitat, però en concepte de complement específic. Per tant, als gairebé 1.900 euros que ja cobrava anteriorment es van afegir els 434,40.

El regidor afegeix que la funcionària continua percebent aquests diners perquè "en els darrers anys l'àrea de Personal s'ha redimensionat i des d'aquest àmbit s'assumeixen moltes més responsabilitats". Explica que ara la persona que és al capdavant de l'àrea de Personal ha de coordinar totes les qüestions sobre riscos laborals i de formació, a part dels convenis. "No només es porta la plantilla de les diferents àrees, sinó també les de l'escola bressol i de l'escola de música. En els darrers temps, el volum d'informes a elaborar ha augmentat molt", afegeix. En aquest sentit, Bajona dóna suport a la tasca desenvolupada per l'actual responsable de Personal.