El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Miquel Valls, ha anunciat el nomenament de Joan Boix com a nou president del Consell de la Delegació de la Cambra de Comerç de Barcelona al Berguedà. Joan Boix substitueix en el càrrec Enric Montañà.

Nascut el 1954, Joan Boix és cofundador i conseller delegat de Serradora Boix, companyia amb seu a Puig-Reig dedicada a la primera transformació de la fusta per embalatge industrial. Boix també ocupa el càrrec de conseller delegat d´AEF - Aplicacions Energètiques de la Fusta, centrada en la fabricació de pèl·lets (granulats de biomassa) per a usos tèrmics; i a AVF- Aplicacions Viàries de la Fusta, centrada en la fabricació, comercialització i muntatge de barreres de contenció per a carreteres.

El nou president del Consell de la Delegació de la Cambra de Comerç de Barcelona al Berguedà compta amb una àmplia trajectòria en diferents iniciatives de caire associatiu com el Gremi de serradors i rematants de Barcelona, l´Associació de Serradors i Rematants de Catalunya (ARESCAT) o l´Associació Catalana Promotora de la Certificació Forestal (ACCF), entre d´altres.

El president del Consell de la delegació és nomenat pel president de la Cambra de Comerç de Barcelona. Aquest càrrec de confiança de Presidència s´exerceix fins a la propera renovació del Ple (o abans per cessament anticipat). El consell de la delegació està constituït per fins a un màxim de 10 vocals, establerts a municipis de l´àmbit territorial de la delegació corresponent. Són designats pel Ple de Cambra, a proposta del seu Comitè Executiu.