14 de juliol de 2014
14.07.2014

El Rotary Club enlaira un globus a Queralt en favor de la pau

L'acte va servir per commemorar 25 anys del Plat de la Pau del xef Miquel Márquez

14.07.2014 | 17:10

Una delegació del Rotary Club E-Club del Districte 2202 van celebrar ahir una festa solidària i en favor de la pau que va tenir un dels epicentres al santuari de Queralt. A l'entorn de la celebració del 25è aniversari del Plat de la Pau que el 1989 el xef berguedà Miquel Márquez va enviar als màxims dirigents mundials, els membres del club van dissenyar un programa d'activitats amb l'objectiu de recaptar fons per a projectes solidaris i llançar a la societat un missatge de concòrdia.

L'acte més simbòlic d'aquest record va ser l'enlairament des del santuari de Queralt d'un petit globus que portava la recepta del plat de Miquel Márquez i dues obres en format digital dels pintors Jordi Maragall i Josep Hontangas així com la composició musical que acompanya el plat, obra del músic Josep Vallecillos. El globus va recórrer bona part del cel del país portant simbòlicament el seu missatge de solidaritat.

El responsable del Rotary Club a les comarques centrals, Vicenç Hontangas, va fer un balanç molt positiu de l'acció i va remarcar que tenia per objectiu sumar fons per als projectes d'ajuda als països en via de desenvolupament que porta a terme l'entitat, com ara el projecte Labdoo de recollida d'ordinadors portàtils per destinar-los a aquests països. L'enlairament del globus es va complementar amb el seguiment per part de drones de Joan Lesan, que en van enregistrar imatges des de l'aire, i el control de la seva trajectòria. Els membres de Rotary havien previst que el globus sortiria del Berguedà en direcció sud per arribar a l'entorn del Maresme. Un equip tècnic encapçalat per Fernando Ortuño va seguir-ne el trajecte, segons Hontangas. El responsable del club va explicar que l'organització de totes aquestes activitats, que es van rematar amb un dinar a l'Aeroclub del Bages, ha tingut com a desencadenant la presència a l'entitat de diversos joves d'arreu del món, els quals han suposat un impuls en la conscienciació sobre les necessitats que es viuen en altres continents.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Quan serà Patum 2018

La Patum 2018

Tot sobre la festa de Corpus.