16 de juliol de 2014
16.07.2014

Castellar de Riu espera doblar els assistents a l'Aplec del Pi

L'arbre no s'ha pogut reconstruir per la diada, tal i com va avançar Regió7, i la previsió és fer-ho a la tardor

16.07.2014 | 13:17
Castellar de Riu espera doblar els assistents a l'Aplec del Pi

La diada del Pi de les Tres Branques, que se celebrarà el proper diumenge, espera doblar el nombre d'assistents dels darrers anys i arribar fins a les 2.000 persones. Aquesta és la previsió de l'alcalde, Adrià Soler, qui ha explicat a l'ACN que la mutilació de l'arbre -el passat mes de maig- ha fet créixer el nombre de turistes que s'arriben fins al municipi per visitar l'històric símbol catalanista. Soler també atribueix l'increment de visitants al moment que viu el país. Finalment, la celebració s'haurà de fer amb l'arbre mutilat, tal i com va avançar Regió7, ja que segons l'alcalde no hi ha hagut temps material per reconstruir-lo. La previsió ara és fer-ho de cara a la tardor, abans que arribi el fred.

Soler s'ha mostrat convençut que l'Aplec d'aquest any serà el més concorregut dels darrers anys i preveu que hi participin al voltant d'unes 2.000 persones, el doble de l'any passat. L'alcalde atribueix l'increment de visitants a la mutilació de l'arbre, però també al moment polític que viu el país.

De fet, el batlle ha explicat que, des de la bretolada, s'ha notat un increment de persones que visiten el pi i ha assegurat que "fins i tot hi ha gent que no coneixia l'arbre i que ha sabut de la seva existència arrel de la seva mutilació".

La primera 'V' humana del Berguedà

Els actes de l'Aplec del Pi de les Tres Branques començaran a les 10 del matí i l'ANC aprofitarà la diada per realitzar la primera 'V' humana al Berguedà, que servirà d'assaig per la gran 'V' de l'Onze de Setembre.

La jornada continuarà amb l'actuació dels Castellers de Berga, amb la representació del poema 'Lo Pi de les Tres Branques' a càrrec d'Indrets del Record i l'ofrena floral al Pi Vell. Tot seguit, hi hauran els parlaments de diverses personalitats d'arreu dels Països Catalans davant del Pi Vell, el Cant dels Segadors i la ballada de Sardanes tradicional. Finalment, just abans del dinar de germanor, el Casal Panxo de Berga conduirà l'acte patriòtic i els parlaments davant el Pi Jove.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Quan serà Patum 2018

La Patum 2018

Tot sobre la festa de Corpus.