21 de juliol de 2014
21.07.2014

La mutilació del Pi i el procés fan remuntar el vol a l'aplec

El pla de Campllong aplega unes 2.500 persones en una diada de les més concorregudes i animades dels últims anys

21.07.2014 | 13:51
La mutilació del Pi i el procés fan remuntar el vol a l'aplec
La gran V a tocar del vell Pi perfectament perfilada, vista des del cel en una imatge captada per un pilot berguedà del Puntxat Parapent Club, ahir al matí

L'Aplec del Pi de les Tres Branques ha reviscut, l'any de la seva mutilació. L'amputació d'una branca d'aquest estendard de la unitat dels Països Catalans i l'efervescent moment polític que viu el país a quatre mesos de la consulta del 9-N ha fet remuntar el vol amb força a aquesta plataforma del catalanisme i de l'independentisme. Feia anys que la trobada no era tan concorreguda i no es veia tanta animació a redós d'aquest símbol. Fonts de l'Ajuntament de Castellar del Riu calculen que s'hi van aplegar unes 2.500 persones, la xifra més alta de la història recent, com comentava un satisfet Adrià Solé, batlle d'aquesta petita localitat berguedana, que ha estat el responsable de tibar el carro i mantenir viva aquesta celebració fins i tot en els anys que han anat més mal dades.

Des d'abans de les 10 del matí, el pla de Campllong es va començar a omplir tant de membres de l'organització, de les entitats col·laboradores i periodistes com de persones que volien ser a la diada l'any de la mutilació de l'emblemàtic arbre, i per participar en la V (de votar, victòria o voluntat) que va impulsar l'Assemblea Nacional Catalana de Berga. Aquest va ser el el cas del matrimoni format per Pepi Estellé i Josep Rosell, de Barcelona i amb una segona residència a Toloriu, a l'Alt Urgell. "Tot el que sigui reivindicar el desig d'independència trobarà el nostre suport", van declarar a aquest diari.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Quan serà Patum 2018

La Patum 2018

Tot sobre la festa de Corpus.