Anna Maria Guijarro, que el 2011 va ser alcaldable de la CUP a Berga, no tornarà a repetir com a candidata de la formació independentista, segons ha explicat a Regió7. La candidatura preveu iniciar el procés per confegir una llista i definir la persona que anirà al capdavant a partir del setembre, segons han explicat membres de la Candidatura d'Unitat Popular a Berga.

«No repetiré, no seré l´alcaldable de la CUP», ha afirmat Anna Maria Guijarro. L´any que ve farà dos mandats que la regidora de la CUP forma part del grup municipal i «crec que és important que el projecte és renovi». Amb tot, Guijarro continuarà vinculada a la formació, «encara que no des de la primera línia» com ha fet en els darrers anys. «És important que hi hagi gent nova amb idees noves».

La mateixa Anna Maria Guijarro i el seu company de grup municipal Francesc Ribera Titot han coincidit que a hores d'ara «no hi ha res decidit» sobre la futura candidatura que la CUP presentarà a les eleccions municipals del maig del 2015. A més, Francesc Ribera ha especificat que aquesta qüestió «no s´ha tractat ni oficialment ni extraoficialment. Pretenem obrir el debat sobre aquest tema el setembre i a hores d´ara no hi ha cap proposta ni s´ha posat cap nom sobre la taula. Ho farem entre tots» a l´inici del nou curs polític. I és que la CUP defuig de parlar d´alcaldables i focalitzar el debat en una sola persona. Donen més importància al projecte i el conjunt de les persones que acabaran integrant la llista en funció de les disponibilitats de cadascú que no pas a qui l´ha de liderar, que no és secundari però no donen a la qüestió tanta rellevància o transcendència com fan els partits tradicionals. «Entre tots decidirem la llista que es consideri millor», ha exposat Anna Maria Guijarro. La confecció de la candidatura es farà a través de l´assemblea de la formació. Hi poden participar els membres de la CUP però també és oberta a representants de col·lectius de l´esquerra independentista.