És una apassionada del bàsquet. Cada dues setmanes se´n va a les grades del Nou Congost de Manresa a seguir La Bruixa d´Or. A part, a casa observa atenta i amb expectació els partits de l´ACB. Jugava amb l´equip de la seva escola i entrena nens de primària. El bàsquet l´ha acompanyat sempre. Per això va decidir participar en el concurs de fotografia BasketLovers que s´ha organitzat a nivell estatal amb motiu del proper campionat de la Copa del Món de Bàsquet, que se celebrarà a partir del 30 d´agost a l´estat espanyol. Gràcies a una fotografia en què surten nens del centre educatiu on estudia, l´Escola Paidos de Sant Fruitós de Bages, va guanyar el certamen. Hi participaven alumnes de 600 centres educatius.

«El concurs era de fotografia, però com que m´agrada el bàsquet, hi vaig voler participar. Estic contenta d´haver guanyat i de les vivències que he tingut gràcies a aconseguir el premi», explica.

Mar Ambròs, que té 16 anys i és de Puig-reig, va aconseguir un petit somni. Quan es va desplaçar a Madrid per recollir el premi, va tenir l´oportunitat de conèixer grans exjugadors com Fernando Romay, Jorge Garbajosa i Rafael Vidaurreta. A més, també podrà assistir a un dels entrenaments que faci la selecció espanyola de bàsquet i anar a partits del mundial. Es mostra entusiasmada amb aquest premi perquè l´ha apropat més encara al món del bàsquet. «Com que m´agrada, he estat jugant a bàsquet durant anys. Ara en fa un parell que ho vaig deixar, però m´estic plantejant de tornar-hi». I és que, a part de ser una fidel seguidora dels gegants del bàsquet, també entrena nens de primària.

Segueix el bàsquet des de petita. «Hi ha membres de la meva família que són fidels seguidors del món del bàsquet. Amb els amics sempre hi hem jugat. Segurament per aquest motiu aquest esport m´atrau des de ben petita», destaca. Està assabentada de tot el que succeeix a la lliga ACB. «Lligues d´altres indrets, com la NBA, no les segueixo, tot i que estan molt bé. Miro més el bàsquet que es juga aquí», afegeix.

Quan ha de revelar quin és el seu jugador de bàsquet preferit, riu. És Rafa Martínez, el jugador de Santpedor que fa d´escorta al València Basket Club.

«M´agrada perquè, a part de fer-ho molt bé, va anar a la mateixa escola que jo, al Paidos de Sant Fruitós de Bages», indica.

Mentre la majoria de joves poden recitar sense problemes la llista de jugadors dels principals clubs de futbol, Mar Ambròs enumera els de l´ACB més destacats. En un món en què el futbol ocupa tantes hores de televisió, tertúlies eternes de ràdio, tot de pàgines de diari i encara dóna corda als cromos de la lliga, ella ho té clar: prefereix el bàsquet. «És que als partits de bàsquet hi ha molta més acció. Són molt més entretinguts i divertits que els de futbol. A la gespa, pot passar molta estona abans que s´executi una jugada emocionant. A la pista de bàsquet sempre hi ha actuacions brillants. Fins al darrer segon, moltes vegades, no hi ha res decidit».