04 de agost de 2014
04.08.2014
40 Años
40 Años

Els primers bolets 'surten' a la C-16

La temporada boletaire d'estiu ja ha començat amb la venda a peu de carretera a Guardiola de rovellons, ceps i rossinyols a càrrec de Glòria Garcia, que enguany s'ha estrenat una mica abans

04.08.2014 | 07:45
La venedora Glòria Garcia mostra un rovelló amb fillets abans de vendre´n una panereta a l´eix, ahir

e
l juny ja es van trobar els primers rovellons. I l'agost, com cada any, comença la temporada boletaire d'estiu/tardor a casa nostra a peu de carretera amb la venedora Glòria Garcia. Fidel a la seva cita de les darreres dues dècades, aquest cap de setmana s'ha instal·lat a tocar de la benzinera de Guardiola de Berguedà arran de la C-16. Hi ven rovellons, ceps, rossinyols i camagrocs, i és la primera a vendre'ls a peu de carretera. No pas de vendre'n, perquè uns quants mercats i botigues de l'àmbit de Regió7 ja s'han estrenat. Ara bé, quan els bolets es poden comprar a l'eix del Llobregat això marca l'inici oficiós de la temporada d'estiu/tardor.
L'any passat aquesta venedora baganesa va obrir la paradeta a mitjan agost i enguany ho ha fet uns dies abans, a principi d'aquest mateix mes. Això és degut a l'abundant pluviometria del juliol i a les temperatures suaus, que han fet que els micelis dels fongs tinguessin les condicions ideals per reproduir-se. Ahir, a la parada de Garcia un quilo de rovellons es cotitzava a uns 40 euros el quilo, ja que una panereta d'un quart de quilo aproximadament valia 10 euros. Els ceps es venien a un preu similar. Són les tarifes habituals de l'estiu quan es posen al mercat els primers rovellons. Si la temporada va bé i se'n fan, el preu anirà baixant d'acord amb la llei de l'oferta i la demanda.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Quan serà Patum 2018

La Patum 2018

Tot sobre la festa de Corpus.