Agents de la Policia de la Generalitat - Mossos d´Esquadra de la Unitat Regional de Medi Ambient (URMA), juntament amb agents de la Comissaria de Berga van denunciar el passat 23 de juliol un home de 40 anys i veí de Berga, per la tinença i venta d´una espècie de cargol invasora.

Durant el mes de juliol, mossos de la comissaria de Berga via internet van detectar un anunci on es venien cargols gegants africans (Achatina fulica).

Un cop localitzat el venedor, els agents de la comissaria de Berga juntament amb agents de la Unitat Regional de Medi Ambient de la Regió Policial Central, van realitzar una inspecció al local on tenia els cargols.

Durant la inspecció els agents van constatar que l´home que realitzava la venta dels cargols no disposava de cap autorització administrativa per tenir ni vendre aquest tipus d´espècie invasora, així com tampoc per desenvolupar l´activitat comercial.

Els agents també van comprovar que la manipulació dels cargols, com el seu lloc d´estada no era l´adequat.

Per tots aquests fets, l´home va quedar denunciat administrativament.

Cal destacar, que els cargols gegants africans són una espècie catalogada com a invasora.

Aquest tipus de cargol no només pot causar danys ecològics sinó que algun d´ells poden ser portadors de paràsits que poden provocar malalties en humans, com la meningitis.

La inclusió d´una espècie en el catàleg d´espècies invasores, implica la prohibició genèrica de la seva possessió, transport, tràfic i comerç d´exemplars vius o morts, de les seves restes o propàguls, incloent el comerç exterior.