L'embassament de la Baells ha posat en marxa, aquesta setmana, la primera zona d'entrenament de natació en aigües obertes. Aquesta acció, impulsada pel Consell Comarcal del Berguedà i l'Agència de Desenvolupament del Berguedà (ADB), pretén posar de manifest el potencial de la Baells com a espai natural, esportiu i cultural i impulsar la zona com a destí d'entrenament de natació de resistència per a participants a proves en aigües obertes o triatló, entre d'altres.

Segons fonts del Servei de Turisme de l'ADB, la voluntat d'aquesta iniciativa és "incrementar l'atractiu i la qualitat de l'embassament per a l'organització de competicions esportives i millorar l'impacte econòmic del turisme esportiu al Berguedà, atraient visitants i esportistes d'elit". Per altra banda, l'actuació vol mostrar la Baells com a espai amb enormes possibilitats per impulsar noves activitats.

La zona, delimitada per diverses boies, té una distància d'aproximadament 1.200 metres de llargada i estarà oberta als usuaris des de les 7 del matí fins a les 6 de la tarda. Els interessats hi podran accedir de manera gratuïta des del recinte de la presa.