A partir del proper curs escolar, Bagà també oferirà els cursos de preparació de les proves d'accés a cicles formatius. L'Agència de Desenvolupament del Berguedà (ADB) ha ampliat aquesta oferta formativa a la zona de l'alt Berguedà amb l'objectiu d'arribar a més població interessada.

Fins ara, al Berguedà es realitzaven els cursos a Gironella, on s'ofereixen les classes per accedir a un cicle formatiu de grau mitjà; i a Puig-reig, on es preparen les proves per als cicles de grau superior. Amb la incorporació de Bagà, s'amplia el nombre de places per als berguedans interessats a realitzar un cicle de grau mitjà.

Segons fonts de l'ADB, 'objectiu d'aquestes accions és millorar el capital formatiu dels col·lectius més vulnerables davant de la crisi econòmica, ja que aquests cursos donen a les persones en atur i sense graduat d'ESO l'oportunitat de retornar al sistema educatiu i afrontar la inserció laboral amb una qualificació professional més bona.

Aquests cursos van dirigits a persones de com a mínim 17 anys, en el cas dels cursos de grau mitjà, i de 19, per als de grau superior. El període d'inscripcions estarà obert fins a mitjan setembre i es poden formalitzar les matrícules a les oficines de l'Agència, a la plaça de Sant Joan de Berga, al centre de formació o bé al web www.adbergueda.cat.

Aquestes accions formatives tenen el suport tècnic i financer de les àrees de Desenvolupament Econòmic Local i d'Atenció a les Persones de la Diputació de Barcelona i també tenen el suport dels ajuntaments de Bagà, Gironella i Puig-reig.