18 de agost de 2014
18.08.2014

El Banc del Temps de Berga crea una fira de productes que es donen a canvi de res

El mercat s'estrena al parc de Lledó amb la filosofia que qui tingui coses que ja no usa les doni a qui les necessiti L'experiència desperta la curiositat dels veïns, que hi aporten objectes

19.08.2014 | 07:52
Assistents a la fira repassen discos i llibres, que també es podien agafar

Berga, i més que la ciutat la seva gent, va estrenar ahir una nova fórmula de mercat que es basa en la generositat dels uns i la necessitat dels altres. La Fira del Parc és una proposta llançada per l'entitat Banc del Temps sota el concepte de la reutilització i la posada en valor de l'ajuda. Aquell que té objectes que no utilitza renuncia a vendre'ls i fins i tot a intercanviar-los i senzillament els dóna perquè aquell veí que ho necessiti els agafi.

A partir d'aquesta filosofia que dóna per fet que les persones actuen de bona fe i, per tant, ningú no arreplegarà res pel sol fet de tenir-ho, els membres del Banc del Temps van organitzar al parc de Lledó un mercat que a partir de quarts de dotze del matí es va anar animant. Berguedans curiosos de la iniciativa s'hi van anar acostant i, al principi amb una mica de vergonya perquè fa cosa agafar coses sense res a canvi, la fira va anar fent el seu efecte. A mesura que els veïns generosos van anar arribant per deixar el seu material, es van anar creant seccions: electrònica, roba, complements, material divers... i en un racó de l'avinguda principal del parc un emprovador improvisat amb llençols per qui volia agafar roba.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Quan serà Patum 2018

La Patum 2018

Tot sobre la festa de Corpus. 

 

L'últim El més llegit